Elen är en viktig del av livet, vi ser till att den funkar

Vårt fokus är hög kvalité och säkerhet så att du ska bli 110% nöjd

Erixons EL är ett modernt elföretag som grundades av Benke Erixon 1986 och som nu mera drivs av andra generationen Erixon. Vi utför Elinstallationer, fibernät och datanät i södra delarna av Vättern. Från Gränna, Huskvarna, Jönköping, Bankeryd till Habo. Våra kunder är både privatpersoner, föreningar och kyrkor, fastighetsägare och industriföretag.

Vi utbildar oss ständigt i nyheter och standarder för att kunna ge dig som kund bästa möjliga service.

Familj som är ute med sin hund

Trygga

Med lång erfarenhet i bagaget och med hög focus på kvalité kan du som kund känna dig trygg med att anlita oss som din installatör.

Effektiva

Vi är ett litet effektivt företag som är van vid att samarbeta och göra snabba vändningar när det behövs.

Tydliga

Vi fokuserar på förbättrings- och helhetslösningar där vi är tydliga med vad som skapar nytta och mervärde för våra kunder.

Prisvärda

Med hög ambition, focus på kvalité och med kunden i centrum är vi ett prisvärt alternativ.

Elektriker som installerar något

El­installationer / Fastighets­automation

Ett viktigt framtidsområde som kräver god kunskap i både IT och elektronik oavsett om det rör sig om en industri eller ett smart hem.

Vi fokuserar på förbättrings- och helhetslösningar som skapar nytta och mervärde för våra kunder.

Ett smart hem där all belysningen slocknar när ditt larm blir tillslaget. En knapp vid ytterdörren som släcker allt när du går eller tänder valda delar när du kommer hem. Ett kontor som vill samköra ventilation och belysning med antalet medarbetare i lokalen. Även om det rör sig om en renovering av ett kök eller badrum, nybyggnation av en industri eller förändringar i ett kontor eller föreningslokal, hjälper vi till med elinstallationen så att kunden får det som önskas och ska bli 110% nöjd. Vi är certifierade KNX partners..

Internetkabel som pluggats in

Fiber / Data / Tele

Fastigheter ansluts med fiber till olika stadsnät för tillgång av snabbare anslutningar till internet. Industrier behöver koppla samman fastigheter för snabbare och säkrare kommunikation.

Teknik ska inte vara krångligt och svårt - det ska göra din vardag enklare.

Med stor erfarenhet och kompetens hjälper vi till att planera och utföra fiberanslutningar, datanät och telenät så att de blir kostnadseffektiva och passar just kundens önskemål av funktion och placering. Vi utför både trådbundna nät, fiber och koppar, samt WiFi nät för datorer och smartphones. Tillsammans med våra samarbetspartners installerar vi kabel-tv nät, antennanläggningar, porttelefoner, passersystem, inbrottslarm och brandlarm.

Solceller på ett tak

Solceller

Solceller har idag blivit ett bra sätt att producera sin egen el. Vi hjälper till att projektera och montera både mindre och större anläggningar av paneler, växelriktare och batteri efter kundens behov och förutsättningar.

Bli din egen elproducent och hämta gratis energi från solen.

I Sverige har vi bra förutsättningar för att producera vår egen el från solen. Det är ett hållbart och tyst alternativ som behöver mindre underhåll. Kanske vill du hjälpa vårt Svenska nät och hyra ut ditt batteri till nätägare? Eller bara få en billigare elräkning? Vi hjälper till att projektera och montera både mindre och större anläggningar av paneler, växelriktare och batteri efter kundens behov och förutsättningar.

Laddstolpe till elbil

Elfordon

Elbilar har blivit en del av vår fordonspark i Sverige och med det kommer också frågan hur vi på ett smidigt och säkert sätt löser laddning av dessa bilar.

Investera i framtiden!

Elbilen har blivit en allt vanligare syn på våra vägar. Fler och fler bilägare ser fördelarna med elbilen som ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ. Vi hjälper våra kunder hela vägen från val av laddstation, till olika styrningar ända fram till montering och driftsättning. Elsäkerhetsverket rekommenderar att man som elbilsägare installerar en laddare som är anpassad för laddning av elfordon för att på ett säkert sätt ska kunna ladda sin elbil.

Laddningstillfälle behöver inte bara ges i anslutning till våra hem och arbetsplatser utan även längs vägen. Vi hjälper fastighetsägare och markägare att installera en publik möjlighet till laddning och samtidigt ta betalt för tjänsten. Kontakta oss för mer information.